Zapečený krém pod čepicí II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený krém pod čepicí II
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59927 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
160 g | Cukr moučkový |
750 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vanilkový cukr |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 377,5mg |
Draslík | 150,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 423,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Tuk, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilkový cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený krém pod čepicí II postup přípravy receptu:
1 | 100 g moučkového cukru a vanilkový cukr svaříme s mlékem. Vejce v míse důkladně našleháme metlou a pak po částech zašleháme horké ochucené mléko. |
2 | Směs nalijeme do vymazané zapékací mísy a vložíme na 45 minut do středně vyhřáté trouby. |
3 | Z bílků našleháme tuhý sníh, vmícháme do něj zbylý cukr, rozetřeme na krém a vložíme ještě na 5 minut do trouby, aby se sněhová vrstva zapekla dozlatova. |