Žloutkové věnečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59974 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Věnečky | |
---|---|
90 g | Máslo |
140 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Krém | |
200 g | Cukr moučkový |
500 ml | Mléko polotučné |
50 g | Solamyl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový cukr |
Poleva | |
100 g | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 178,5mg |
Draslík | 34,6mg |
Vláknina | 560,0mg |
Vitamín A | 202,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Mléko polotučné, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Sůl, Vanilkový cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutkové věnečky postup přípravy receptu:
1 | Vodu se solí a máslem zahřejeme ve vroucí vodní lázni k varu a vsypeme mouku. Stále mícháme, až se těsto začne oddělovat od stěn a dna nádob. |
2 | Sejmeme z vodní lázně, za stálého míchání necháme vychladnout a pak po jednom vmícháme vejce. Těsto přendáme do cukrářského sáčku a pak z něj na plech, vyložený pečícím papírem, nastříkáme věnečky. |
3 | Ty ve středně horké troubě upečeme dozlatova, po vychladnutí příčně rozkrojíme a naplníme krémem. |
4 | Krém: V mléce rozmícháme solamyl, žloutky, moučkový a vanilkový cukr a vše svaříme do hustého krému. Za stálého míchání necháme vychladnout. |
5 | Naplněné věnečky polijeme polevou, připravenou umícháním cukru s vodou dohladka |