Krkovička pod sýrovou čepicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkovička pod sýrovou čepicí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60139 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
100 ml | Hovězí vývar základní |
150 g | Jogurt bílý |
40 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 178,8mg |
Draslík | 167,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 133,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 40%, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jogurt bílý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krkovička pod sýrovou čepicí postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, osmahneme na oleji a urovnáme do remosky. |
2 | Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, okořeníme paprikou a položíme na cibuli. Podlijeme vývarem a pečeme asi 25 minut. |
3 | Jogurt smícháme s nastrouhaným sýrem, naneseme na maso a pokrm ještě nejméně 20 minut dopékáme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.
Parádní a šťavnaté chalupářské maso připravené v remosce. Na maso jsem použila směs koření ve složení: kmín mletý, paprika, pepř a směs přírodního koření a zeleniny. Remosku dost hodně využívám jak na pečení masitých jídel, tak i na moučníky a chleba, velmi ji doporučuji.