Brambory dušené s paprikou a rajčatovým protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory dušené s paprikou a rajčatovým protlakem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6017 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Brambory |
100 g | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
20 g | Protlak rajčatový |
100 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 23,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprikové lusky čerstvé, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory dušené s paprikou a rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme na kostky a dusíme je na tuku a osmažené cibuli. |
2 | Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky. Když změknou, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vývarem s rozmíchaným protlakem. |
3 | Vše ještě dusíme, až se tekutina vsákne. |