Jehněčí čína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí čína
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 60248 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 polévková lžíce | Glutasol |
600 g | Jehněčí kýta |
0,5 kávová lžička | Kari |
1 dl | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sójová omáčka |
1 dl | Víno tokajské |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 468,7mg |
Vláknina | 132,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Víno tokajské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chilli omáčka, Glutasol, Kari, Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí čína postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. |
2 | Osolíme, okořeníme a zalijeme vínem a sojovou omáčkou. |
3 | Krátce podusíme a dochutíme chilli omáčkou. |
Poznámka
Podáváme s nudlemi nebo s rýží.