Tiramisu z mascarpone bez vajec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tiramisu z mascarpone bez vajec
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60303 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
400 g | Cukrářské piškoty |
150 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
100 ml | Káva Espresso |
30 ml | Likér mandlový - Amaretto |
500 g | Mascarpone |
250 ml | Smetana ke šlehání |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 45,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Káva Espresso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Mascarpone mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukrářské piškoty, Smetana ke šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tiramisu z mascarpone bez vajec postup přípravy receptu:
1 | Do šálku vlažné kávy vlijeme likér. V kávě jeden po druhém rychle namáčíme cukrářské piškoty a rovnáme je těsně vedle sebe do zapékací mísy. |
2 | Smetanu vyšleháme s cukrem dohusta a smícháme s mascarpone. |
3 | Na vrstvu piškotů v míse naneseme vrstvu připraveného krému, znovu dáme piškoty a vrchní vrstvu bude tvořit krém. Povrch hustě poprášíme kakaem. |
4 | Dezert necháme nejméně 2 hodiny v chladničce, potom můžeme podávat. |
Poznámka
Pokud připravujeme tiramisu pro děti vynecháme likér.