Šlehačkový zapečený krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehačkový zapečený krém
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60347 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
8 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučka |
420 ml | Smetana ke šlehání |
1 ks | Vanilkový lusk |
5 ks | žloutek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Smetana ke šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehačkový zapečený krém postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme hlubší plech, na něj položíme misky o obsahu přibližně 80-90 ml. Troubu předehřejeme na 180°C. Do většího hrnce nebo rendlíku dáme vařit 1-2 litry vody. Voda by měla být v hrci asi 3-5 cm pod okraj a neměla by se prudce vařit. |
2 | Do misky, kterou později ponoříme do vodní lázně, dáme 4 žloutky, přidáme prosátý práškový cukr, směs dobře promícháme, ale ne do pěny. Do kastrolku nalijeme smetanu, do které zamícháme všechna semínka z vanilkového lusku a při mírnější teplotě zahříváme. Když je smetana horká, pomalu ji přiléváme k žloutkům, poté misku se směsí vložíme na vodní lázně. Za stálého míchání šlehačkový krém vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne. V případě, že směs nehoustne, přimícháme ještě 1 žloutek. |
3 | Horký krém nalijeme stejnoměrně do připravených misek. Na plech k miskám opatrně přilijeme vroucí vodu tak, aby výška vody byla ve stejné výšce jako je krém v miskách. |
4 | Plech s miskami vložíme do předehřáté trouby a pečeme do ztuhnutí přibližně 25 minut. Po upečení misky s krémem necháme chvíli vychladnout a pak je dáme na 4 hodiny do ledničky. |
5 | Těsně před podáváním krém v miskách posypeme jemným pískovým cukrem a pomocí cukrářské pistole cukr zkaramelizujeme. |
Poznámka
Voda podle potřeby.