Jarní hrášková polévka s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní hrášková polévka s ředkvičkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60393 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
100 g | Hrášek mražený |
30 g | Máslo |
2 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
8 ks | Ředkvička |
100 ml | Smetana ke šlehání |
0,5 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 172,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 562,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hrášek mražený, Ředkvička, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Pepř bílý, Smetana ke šlehání, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní hrášková polévka s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme svazek ředkviček i s mladými lístky, jarní cibulku a petrželku kudrnku. Cibulku a asi 2 polévkové lžíce lístků z ředkviček tence nakrájíme (lístky na proužky a cibulku na kroužky). 2-3 ředkvičky si nakrájíme na plátky, petrželku pokrájíme nadrobno a obě ingredience odložíme do misky, použijeme je na ozdobu. |
2 | V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku i lístky z ředkviček. Přilijeme 750ml vody, přidáme sůl, bílý pepř, přepůlené zbylé ředkvičky a zmrazený zelený hrášek, který jsme předtím dali do síta a propláchli. Vodu přivedeme k varu a hrášek vaříme přibližně 7-8 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme ji sladkou smetanou. |
3 | Polévku před podáváním na talířích ozdobíme pokrájenými ředkvičkami a petrželkou. |
Poznámka
K polévce se hodí chléb, nakrájený na kostičky. Osmažíme ho na másle. Před koncem smažení ke chlebu přimícháme 2 stroužky česneku, který pokrájíme nadrobno.