Recept

Kuřecí hrnec s jarní mrkví

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60447

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibulka jarní
150 g Hrášek
500 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Libeček
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
800 g Mrkev
100 g Máslo
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Vegetol
1,4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 217kJ
5% Sacharidy 18 g
4% Tuky 3 g
1% Sodík 29 mg
6% Bílkoviny 4 g

Kuřecí hrnec s jarní mrkví postup přípravy receptu:

1

Jarní mrkev, brambory a cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme: mrkev a cibulku na kolečka, brambory na čtvrtky. Omytou a okapanou petrželovou nať a pažitku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Jarní hrášek vyloupeme a odložíme do misky k bylinkám. Kuřecí prsa pokrájíme na nudličky.

2

V hrnci rozpustíme máslo s olejem. Dáme na něj mrkev, cibulku a pokrájenou snítku lístků libečku. Promícháme a krátce asi 1 minutu vše restujeme. Přisypeme mouku, za stálého míchání restujeme ještě 1-2 minuty dozlatova. Musíme dávat pozor, aby se zelenina s moukou nepřipálila. Pak za stálého míchání přilijeme studenou vodu. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu, přidáme sůl, bílý pepř a pomalu vaříme pod poklicí asi 10-15 minut. Když je zelenina poloměkká, vložíme kuřecí nudličky a vaříme přibližně 5 minut. Za tu dobu by mělo být maso měkké a zelenina by se měla dovařit. Nakonec do polévky dáme bylinky s hráškem, hrnec zakryjeme poklicí a odstavíme z plotny. Po několika minutách můžeme velmi hustou polévku podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept