Penne s hovězím ragú a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s hovězím ragú a houbami
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60523 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
800 ml | Hovězí vývar základní |
7 g | Majoránka |
1 ks | Mrkev |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 g | Passata (drcená rajčata) |
7 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Penne |
200 g | Žampiony čerstvé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 112,2mg |
Draslík | 328,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 39,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Passata (drcená rajčata), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Majoránka, Mrkev, Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s hovězím ragú a houbami postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na kostky a opečeme ho na oleji dozlatova. |
2 | Cibuli, mrkev a celer nakrájíme a přidáme k masu. Opékáme, aby trochu změkly. |
3 | Poté přidáme žampiony. Chvilku podusíme. |
4 | Přidáme passatu, vývar, část majoránky a bobkový list. Osolíme, opepříme a dusíme 2 - 2,5 hod. |
5 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. |
6 | Těstoviny podáváme přelité hovězím ragú, posypané parmezánem a majoránkou. |
Poznámka
Žampiony můžeme nahradit malými houbami pečárkami.