Mrkvová buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová buchta
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60656 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
200 g | Cukr třtinový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
150 ml | Mléko polotučné |
280 g | Mouka polohrubá |
400 g | Mrkev kořen |
150 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Rozinky |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 59,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Rozinky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvová buchta postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nastrouháme. |
2 | V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, vejce, mléko, olej, třtinový cukr, rozinky a nastrouhanou mrkev. Vše promícháme. |
3 | Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180°C asi 25 minut. |
Poznámka
Můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany nebo šehačky.