Recept

Koláč s medovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60773

Ingredience

Na těsto
1 polévková lžíce Citronová kůra
60 g Cukr krupice
1 ks Droždí sušené
250 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka polohrubá
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
Na náplň
50 g Cukr moučka
300 g Mandle plátky
200 g Med včelí
1 l Mléko plnotučné
200 g Máslo čerstvé
2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
3 polévková lžíce Smetana na šlehání
Na potření plechu
25 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,348 kcal
Kilojoule 5 641kJ
38% Sacharidy 136 g
110% Tuky 82 g
8% Sodík 167 mg
49% Bílkoviny 28 g

Koláč s medovou náplní postup přípravy receptu:

1

Plech vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě při teplotě 170 °C.

2

Mouku, citronovou kůru, sůl, droždí a cukr smícháme v míse; přimícháme změklé máslo, vlažné mléko a dobře vypracujeme. Pod přikrytím necháme zhruba půl hodiny kynout.

3

V mezičase si připravíme náplň na potření. V kastrole rozpustíme polovinu másla s medem, smetanou a mandlovými lupínky. Za stálého míchání necháme směs svařit a poté zcela vychladnout.

4

Vykynulé těsto rozprostřeme na plechu, propícháme a necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté těsto potřeme připravenou směsí, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Upečený koláč necháme na plechu vychladnout.

5

Připravíme si náplň. Rozšleháme pudinkový prášek v půl hrnku mléka, zbylé mléko dáme vařit. Když se začne mléko vařit, zašleháme do něj rozpuštěný pudinkový prášek, povaříme a necháme za častého míchání vychladnout.

6

Zbylé změklé máslo dobře utřeme s cukrem a opatrně, po lžících do něj zatřeme vychladlý pudink.

7

Upečený koláč rozkrájíme na 20 – 24 kousků, každý podélně rozkrojíme a naplníme připraveným pudinkovým krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept