Kuřecí řízek v křenové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízek v křenové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6080 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
80 g | Kečup |
50 g | Křen |
600 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 113,7mg |
Draslík | 613,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 54,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízek v křenové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Na řízky nakrájíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a v mouce obalíme. |
2 | Na rozpáleném oleji osmažíme řízky z obou stran dozlatova. Poté dáme na talíř a udržujeme v teple. |
3 | Do zbylého oleje dáme kečup, máslo, hořčici, 4 lžíce vody a podusíme. |
4 | Nakonec vmícháme nastrouhaný křen. |
5 | Omáčku nalijeme na řízky a podáváme. |