Zeleninový kuskus - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový kuskus
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61067 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Harissa pasta |
100 g | Hrachové lusky |
300 g | Kuskus |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 354,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 297,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrachové lusky, Kuskus, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový kuskus postup přípravy receptu:
1 | Kuskus vsypeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přesypeme do mísy a zalijeme vroucím vývarem. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a kuskus necháme 10 minut stát. |
2 | V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme najemno nasekanou cibuli, česnek a necháme zvolna zesklovatět. Okořeníme harissou, přidáme nakrájenou papriku a překrájené hrachové lusky. Vše podusíme asi 2 minuty. |
3 | Měkký kuskus v míse zakapeme olivovým olejem a načechráme vidličkou. Vsypeme do pánve k zelenině, promícháme a dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. |