Demikát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Demikát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 611 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Brynza |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 72,8mg |
Vláknina | 860,5mg |
Vitamín A | 25,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Demikát postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme tenké plátky chleba, dáme do polévkové mísy a přidáme brynzu. |
2 | Svaříme vodu s celou cibulí, paprikou, kmínem a solí. |
3 | Odvar přecedíme a nalijeme na chléb, zamícháme. |
4 | Chvilku necháme stát a pak hned podáváme. |