Kukuřičná polévka s avokádem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičná polévka s avokádem
Kukuřičná polévka s avokádem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61264 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
Polévka | |
---|---|
0,5 ks | Avokádo |
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
875 g | Kukuřice cukrová |
50 ml | Limetková šťáva |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
500 ml | Voda pitná |
Na ozdobu | |
0,5 ks | Avokádo |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 922,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 805,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Chilli koření mleté, Kukuřice cukrová, Limetková šťáva, Voda pitná, Avokádo, Koriandr čerstvý, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl mořská, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičná polévka s avokádem postup přípravy receptu:
1 | Do mixeru vsypeme 700g kukuřičných zrn, přidáme oloupané avokádo, česnek, limetkovou šťávu, chilli, sůl a pepř. Přilijeme vodu a vše rozmixujeme dohladka. |
2 | K rozmixované směsi přimícháme zbylá kukuřičná zrna a polévku nalijeme do talířů nebo do misek. Každou porci ozdobíme oloupaným, nakrájeným avokádem, nakrájeným rajčetem, nasekaným koriandrem a kapkou oleje. |
3 | Polévku můžeme podávat studenou nebo mírně ohřátou. |