Vývar s tyrolskými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s tyrolskými knedlíčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61374 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Majoránka čerstvá |
20 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rohlíky bílé |
80 g | Špek |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 288,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 506,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Špek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s tyrolskými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky (nebo housky) z předchozího dne nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka na 2 hodiny. |
2 | Oloupanou cibulku a špek nadrobno nakrájíme a restujeme na pánvi s kouskem másla. Když špek pustí šťávu, přesypeme suroviny z pánve do mísy. Přidáme mouku, celé vejce, nasekanou pažitku, čerstvou majoránku a připravené rozměklé pečivo. Dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Směs promícháme vařečkou a potom tvarujeme malé knedlíčky. |
3 | Knedlíčky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. |
4 | Na každý talíř dáme 5-6 knedlíčků, které přes plátno vložené do cedníku přelijeme horkým hovězím vývarem. |
Poznámka
Špek použijeme nejlépe tyrolský, lehce vyuzený. Polévku můžeme při podávání ještě posypat pažitkou a majoránkou, podle chuti i nastrouhaným parmazánem.