Boloňské ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Boloňské ragú
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61384 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso mleté |
200 g | Játra kuřecí |
2 ks | Klobása Salsiccia |
200 ml | Mléko plnotučné |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
150 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřové maso mleté |
200 ml | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 342,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 320,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí maso mleté, Játra kuřecí, Muškátový oříšek, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Vepřové maso mleté, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Klobása Salsiccia nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Boloňské ragú postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nasekanou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, zamícháme a přidáme mleté hovězí a vepřové maso. Osolíme, opepříme a restujeme do chvíle, kdy maso ztmavne a olej se vstřebá. |
2 | So masové směsi přidáme klobásky vymáčknuté ze střívek, mícháme a přidáme kuřecí játra. Stále mícháme, chvíli restujeme a nakonec vše zalijeme vínem. Vaříme tak dlouho, až se alkohol odpaří. |
3 | Rajčatový protlak rozmícháme v 1l vlažné vody a vlijeme do ragú. Pod pokličkou vše dusíme 2-2,5 hodiny. Když se tekutina téměř odpaří, přilijeme mléko a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Promícháme a můžeme podávat. |
Poznámka
Ragú můžeme použít při přípravě boloňských lasagní nebo podávat s vařenými těstovinami.