Domácí ravioli se špenátem a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí ravioli se špenátem a ricottou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61395 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Náplň | |
1 špetka | Muškátový oříšek |
300 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
Omáčka | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
Na potření | |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vaření | |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 477,1mg |
Draslík | 646,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Šalvěj čerstvá, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí ravioli se špenátem a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Mouku vsypeme na vál, vyhloubíme důlek a rozklepneme do něj 4 celá vejce. Přilijeme olivový olej a přidáme sůl. Postupně vše rukama spojujeme v těsto a pokud je směs tuhá, přilijeme trochu vody. |
2 | Vypracované hladké těsto zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut v chladničce. |
3 | Příprava náplně: Omytý čerstvý špenát dáme do hrnce s trochou vroucí vody a krátce povaříme. Lístky špenátu potom scedíme a nadrobno nakrájíme. |
4 | V misce promícháme ricottu, špenát, 1 celé vejce, nastrouhaný sýr (180g), špetku muškátového oříšku a špetku soli. |
5 | Těsto rozdělíme na čtyři díly a poprášíme moukou. Nejlépe ve strojku na těstoviny připravíme čtyři dlouhé, velmi tenké pláty. Na plát těsta pomocí dvou lžiček naneseme kopečky připravené náplně. Těsto kolem náplně potřeme rozšlehaným žloutkem. Přiklopíme druhým plátem těsta a přimáčkneme, aby uvnitř nezůstal vzduch. Tvořítkem na ravioli vykrájíme naplněné čtverečky, které ihned vhazujeme do hrnce s vroucí vodou. Ravioli vaříme 3-5 minut. |
6 | Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme několik lístků čerstvé šalvěje. Do pánve vsypeme uvařené ravioli a posypeme zbylým nastrouhaným parmezánem. Promícháme a ihned podáváme. |
Poznámka
Množství oleje a vody do těsta upravíme podle potřeby.