Perníčky s povidlovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníčky s povidlovou náplní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61439 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
2 polévková lžíce | Koření perníkové |
8 polévková lžíce | Med včelí |
700 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
4 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
150 g | Povidla švestková |
1 polévková lžíce | Rum |
Na potření | |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 55,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 141,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Med včelí, Soda jedlá, Vejce slepičí, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perníčky s povidlovou náplní postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku s cukrem a sodou. Přilijeme vejce promíchaná s medem, přidáme koření, kakao a citronovou kůru. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v ledničce. |
2 | Z těsta vyválíme silnější placku, ze které vykrajujeme tvary vhodné k naplnění. Do středu vykrojeného těsta dáme vždy lžičku povidel smíchaných s rumem a přikryjeme zbylým těstem. Po obvodu těsto dobře přitiskneme, aby náplň při pečení nevytékala. Povrch perníčků potřeme rozšlehaným vejcem. |
3 | Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. |