Dědouškův kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dědouškův kapr
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kozden |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 61492 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 554,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 67,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dědouškův kapr postup přípravy receptu:
1 | Porce kapra omyjeme a osušíme. Do kůže uděláme nožem několik zářezů a vetřeme do nich drcený kmín. Osolíme a opepříme. |
2 | Mouku smícháme s drobně nakrájenou petrželkou a obalíme v ní kapra. |
3 | Porce opečeme na sádle a podlijeme vodou. Pod pokličkou zvolna dohotovíme. |