Recept

Suflé - nadýchaný vanilkový krém

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61493

Ingredience

Krém
70 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
170 ml Mléko plnotučné
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Tresť vanilková
9 ks Vejce slepičí
Na posypání
1 polévková lžíce Cukr moučka
1 kávová lžička Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 353kJ
8% Sacharidy 30 g
19% Tuky 15 g
9% Sodík 183 mg
33% Bílkoviny 18 g

Suflé - nadýchaný vanilkový krém postup přípravy receptu:

1

5 čerstvých vajec rozklepneme a pečlivě oddělíme bílky a žloutky zvlášť. Bílky by měly mít pokojovou teplotu. Troubu si předehřejeme na 200°C.

2

Příprava krému: v rendlíku promícháme dohladka prosátou hladkou mouku s 1dl mléka. Pak rendlík postavíme na plotnu, jakmile za stálého míchání se směs ohřeje, přidáme 70ml mléka a 70g cukru. Při mírné teplotě stále mícháme, do doby až směs zhoustne a začne se vařit. Hned rendlík odstavíme z plotny a přibližně ještě 2 minuty budeme míchat. Postupně do vychladlé směsi zašleháme 4 celá vejce a vanilkový extrakt.

3

Bílky vyšleháme v kovové míse na tuhý sníh, v polovině šlehání přidáme do bílků (kvůli tuhosti) 1 lžíci moučkového cukru. Poté do připraveného krému opatrně přimícháme 1 lžíci sněhu a postupně budeme sníh přidávat a zamíchávat do krému gumovou stěrkou.

4

Formičky na "suflé" naplníme jen do 2/3, poklademe je na plech a dáme do truby. Troubu snížíme na 190°C. Krém pečeme 20 minut, poté povrch krému posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a pečeme dalších 15 minut. Jakmile formičky s vanilkovým krémem vyndáme z trouby - ihned suflé podáváme, protože za 5 minut nadýchaný krém klesne.

Poznámka

Na pečení "suflé" se nejvíce hodí kulaté kovové formičky. Vždy rozehřejeme troubu na 200°C, pak snížíme na 190°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept