Recept

Báječný piškotový dort s jahodami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61525

Ingredience

1,1 kg Jahody zahradní
85 ml Rum
200 ml Voda pitná
Krém
220 g Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Likér mandlový - Amaretto
280 g Mandle
220 g Máslo čerstvé
100 ml Rum
450 ml Smetana 33% (šlehačka)
Báječný piškotový dort s jahodami
250 g Piškoty cukrářské

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 990 kcal
Kilojoule 4 140kJ
20% Sacharidy 71 g
80% Tuky 60 g
6% Sodík 129 mg
22% Bílkoviny 12 g

Báječný piškotový dort s jahodami postup přípravy receptu:

1

Loupané mandle pomeleme. Očištěné a omyté čerstvé jahody necháme okapat, pak je poklademe na čistou utěrku, aby oschly.

2

Připravíme krém: v míse vyšleháme měkké pokrájené máslo s moučkovým cukrem do pěny. Přimícháme rum a mandlový likér. Směs stále šleháme, až bude znovu nadýchaná. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Do krému zapracujeme pomleté mandle a nakonec tuhou šlehačku.

3

Do hlubší misky nalejeme 200ml vody a 85ml rumu. Rozmícháme a do této "rumové vody" budeme namáčet dlouhé cukrářské piškoty, kterými vyložíme dno i boky dortové formy - k bokům formy budeme pokládat piškoty na výšku. Připravený krém si rozdělíme na 3 díly. Jahody rozdělíme na 2 díly. 1 díl jahod necháme v celku, ty si necháme až nakonec - budeme jimi zdobit povrch dortu. Druhý díl jahod pokrájíme na poloviny, nebo silnější plátky a znovu je rozdělíme na 2 díly. Piškoty na dně formy pokryjeme jednou vrstvou krému, na něj poklademe plátky jahod, které zakryjeme piškotami. Tento postup opakujeme. Když jsme nanesli poslední, třetí vrstvu krému, kterou jsme pokryli piškoty, dáme dort do lednice asi na 2 hodiny ztuhnout.

4

Dort před servírováním ozdobíme jahodami, opatrně uvolníme a odstraníme kovovou formu - bok. Místo formy piškoty ozdobně stáhneme stuhou (dort bude krásně držet) a podáváme.

Poznámka

Cukrářské piškoty vybíráme kvalitní - počet kusů je orientační, protože se můžou lišit ve velikosti. Budeme potřebovat přibližně 2 balení min. po 16ks. Rada - jednu stranu už namočených piškotů, které budeme pokládat k bokům formy, můžeme obalit v jemném krupicovém nebo třinovém cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept