Recept

Pařížský věnec z odpalovaného těsta

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61558

Ingredience

Odpalované těsto
1 kávová lžička Cukr krupice
120 ml Mléko plnotučné
135 g Mouka pšeničná hladká T 650
85 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
120 ml Voda pitná
Na potření těsta
50 g Mandle loupané
1 špetka Sůl
Náplň
17 g Cukr moučka
270 ml Kokosová smetana
0,5 kávová lžička Tresť vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 741 kcal
Kilojoule 3 102kJ
10% Sacharidy 35 g
82% Tuky 61 g
8% Sodík 159 mg
27% Bílkoviny 15 g

Pařížský věnec z odpalovaného těsta postup přípravy receptu:

1

Na plech si položíme pečící papír, který jsme vystřihli do tvaru kruhu. Troubu si předehřejeme na 200°C.

2

Do mísy prosejeme hladkou mouku, do které zamícháme špetku soli a lžičku krupicového cukru. Ve větším rendlíku při mírné teplotě a za stálého míchání přivedeme k varu vodu s mlékem a máslem. Jakmile se směs začne vařit a máslo je rozpuštěné, odstavíme renlík z plotny. Postupně do směsi zapracujeme připravenou mouku. Stále mícháme, až do doby, kdy se těsto bude odlepovat od stěn nádoby. Pak rendlík dáme znovu na plotnu a za stálého míchání vaříme 3-4 minuty. Odpalované těsto z rendlíku přendáme do mísy a postupně, pomocí ručního šlehače, zašleháme do těsta 4 celá vejce. Těsto by mělo být velmi hutné.

3

Na pečící papír, po celém obvodu kruhu, naneseme vrchovatou lžící 10 kopečků těsta. Kopečky by se měly dotýkat a tvořit souměrný věneček. Těsto potřeme osoleným, rozšlehaným vejcem, pak ho posypeme na plátky pokrájenými mandlemi.

4

Plech s věncem vložíme do trouby, pečeme 15 minut, pak snížíme teplotu na 180°C a pečeme do zlatohněda dalších 35-40 minut.

5

Mezitím, než se věnec upeče, připravíme tuhou šlehačku: do mísy nalijeme smetanu, přidáme moučkový prosátý cukr, vanilkový extrakt a smetanu, kterou vyšleháme na tuhou šlehačku. Mísu se šlehačkou zakryjeme a odložíme na 30 minut do lednice.

6

Upečené vychladlé těsto podélně rozkrojíme ostrým, plochým nožem. Spodní část naplníme šlehačkou a zakryjeme vrchním dílem. Poté věnec nakrájíme na porce, dáme je na servírovací talířky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept