Malinové mlsání - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinové mlsání
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61584 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
450 g | Maliny |
Na pomoučení válu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na vytření plechu | |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Těsto | |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
120 g | Máslo čerstvé |
175 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
8 polévková lžíce | Voda pitná |
Krém | |
70 g | Cukr moučka |
30 ml | Martell cognac |
350 g | Mléko plnotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 304,5mg |
Draslík | 109,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 343,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 293,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Maliny, Voda pitná, Cukr moučkový, Sůl, Voda pitná, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Martell cognac, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Malinové mlsání postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli a zamícháme do ní lžičku cukru a na kostky pokrájené změklé máslo. Směs promícháme, postupně do ní budeme přidávat po lžicích vodu (4-8) a těsto důkladně vypracujeme tak, aby bylo hladké a vláčné. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do lednice na 1-2 hodiny odpočinout. |
2 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech vymažeme máslem a trochu pokropíme vodou. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku silnou 3 mm. Vykrojíme kolečka o průměru 8-10cm, poklademe je na plech, kolečka propícháme vidličkou a dáme je do trouby péct. Pečeme je dozlatova 13-15 minut. Upečená kolečka z plechu dáme na druhý plech vyložený pečícím papírem. |
3 | Čerstvé maliny propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, necháme je okapat a osušíme je (dáme je na čistou utěrku). |
4 | Připravíme si krém: v míse vyšleháme moučkový cukr s čerstvými žloutky do pěny. Do druhé mísy prosejeme mouku, do které zapracujeme žloutkový krém. Ve větším rendlíku přivedeme mléko k varu. Vařící mléko za stálého míchání přimícháváme do krému s moukou, pak vše dáme zpět do rendlíku. Stále mícháme a vaříme 2 minuty. Rendlík s krémem odstavíme z plotny, do krému zamícháme koňak (nebo rum) a necháme krém vychladnout. |
5 | Upečená kolečka rozkrojíme ostrým širokým nožem na poloviny. Spodní část potřeme krémem a na něj poklademe maliny. Vrchní část koleček zespodu též potřeme krémem a přiklopíme je na maliny. Kolečka poklademe na mísu, povrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |