Pražské placičky s pěnovou glazurou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražské placičky s pěnovou glazurou
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61652 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
80 g | Cukr moučkový |
250 g | Máslo čerstvé |
375 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Glazura | |
20 plátek | Mandle plátky |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 141,1mg |
Draslík | 16,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 129,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mandle plátky, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražské placičky s pěnovou glazurou postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní ploše smícháme hladkou mouku se studeným nakrájeným máslem, s cukrem a se žloutky. Rychle vypracujeme hladké těsto, které vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu. |
2 | Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Rádýlkem nebo formičkou vykrájíme tvary kosočtverců, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu. |
3 | Glazura: Bílek vyšleháme se solí na pevný sníh, postupně zašleháváme moučkový cukr a dužinu vydlabanou z lusku. |
4 | Glazurou v silnější vrstvě potřeme kosočtverce a na každý ještě dáme trochu mandlových lupínků. |
5 | Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-12 minut, glazura má zůstat světlá. Po upečení necháme vychladnout. |