Kuřecí roláda v srnčím hřbetu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí roláda v srnčím hřbetu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61734 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Grilovací koření |
600 g | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
100 g | Salám Vysočina |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka uzená |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 195,9mg |
Draslík | 508,1mg |
Vláknina | 149,6mg |
Vitamín A | 274,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Salám Vysočina, Šunka uzená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Grilovací koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa naklepeme, mírně osolíme, okořeníme mletou paprikou a grilovacím kořením. |
2 | Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem. Na dno urovnáme polovinu připraveného masa. Na maso položíme plátky šunky, sýru, nakrájené papriky a natvrdo vařeného vejce. Vše zalijeme rozkvedlaným vejcem. Dále přidáme plátky salámu a přikryjeme zbylým masem, které na okrajích přimáčkneme, aby se spojilo s masem vespod formy. |
3 | Roládu pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut, potom ji vyklopíme na plech a dopékáme v troubě ještě 15-20 minut. |
4 | Před podáváním krájíme roládu na plátky. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.