Vídeňský piškot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňský piškot
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61740 |
Kategorie: | Korpusy na dort |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Cukr vanilka |
75 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
50 g | Solamyl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 109,7mg |
Draslík | 41,5mg |
Vláknina | 616,7mg |
Vitamín A | 117,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňský piškot postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný, ne však zcela tuhý sníh. Během šlehání vsypeme do sněhu cukr. |
2 | Žloutky v misce utřeme s vanilkovým cukrem (nebo s citronovou kůrou.) Do utřených žloutků zlehka zapracujeme sníh. |
3 | Mouku smícháme se škrobem, vsypeme na pěnu z vajec a střídavě s rozpuštěným vlažným máslem zlehka vymícháváme těsto. |
4 | Těsto vlijeme do připravené formy (vyložené pečicím papírem nebo vymazané tukem a vysypané moukou) a pečeme asi 30 minut. |
Poznámka
Piškot plníme podle vybraného receptu krémy nebo jinými náplněmi. Je vhodný na dorty nebo moučníky pečené ve formě.