Pelmeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pelmeně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novak.kla |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 61749 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
10 g | Koření Mleté maso |
300 g | Maso mleté - mix |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 74,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 94,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Mleté maso, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pelmeně postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vejce a asi 50 ml vody rukama vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme podle potřeby. Správně vypracované těsto by se nemělo lepit ani drobit. |
2 | Mleté maso důkladně promícháme se 100 ml vody, přidáme cibuli a koření a znovu dobře propracujeme. |
3 | Těsto vyválíme na 2 mm silný plát. Těsto vyvalujeme nejlépe v potravinářské fólii nebo v mikrotenovém sáčku, abychom nemuseli přidávat mouku na podsypání. |
4 | Z těsta vykrajujeme kolečka o velikosti podle vlastního vkusu. Na každé kolečko dáme kousek masové směsi a uzavřeme přehnutím napůl a přitisknutím okrajů. Pro pevnější uzavření ještě volné rohy přitiskneme k sobě. |
5 | Pelmeně vaříme v osolené vodě asi 5-10 minut podle velikosti. |
Poznámka
Pro výraznější chuť můžeme pelmeně vařit také v masovém vývaru. Těstoviny můžeme při uzavření vytvarovat podle vlastní fantazie. Voda na vaření - podle potřeby.