Jednoduchý recept

Božský party chléb Ládi Hrušky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 61750

Ingredience

10 g Bazalka
1 ks Chléb konzumní
3 ks Cibulka jarní
50 g Máslo čerstvé
15 ml Olej rostlinný
1 g Pepř černý mletý
1 ks Pórek
100 g Slanina anglická
100 g Sýr Eidam cihla 30%
3 g Sůl
2 stroužek Česnek
100 g Šunka od kosti

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 695kJ
14% Sacharidy 52 g
20% Tuky 15 g
19% Sodík 385 mg
27% Bílkoviny 15 g

Božský party chléb Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

Bochník chleba odshora nakrojíme až téměř ke spodní kůrce. Řezy vedeme asi 1,5 - 2 cm vedle sebe nejdříve v jednom směru a poté kolmo, aby měly zářezy tvar mřížky.

2

V malém hrnci na mírném ohni rozehřejeme máslo. Do rozpuštěného másla vmícháme 2 prolisované stroužky česneku, nadrobno nasekanou bazalku a na jemné kostičky nakrájenou jarní cibulku.

3

Do zářezů v chlebu vložíme na kousky natrhané plátky šunky, slaniny a sýru a na kolečka nakrájený pórek. Zářezy s náplní přelijeme máslovou směsí. Osolíme a opepříme podle chuti.

4

Chléb zabalíme do alobalu potřeného olejem a pečeme 20 minut na 180 °C. Po 20 minutách alobal otevřeme a necháme ještě 10 - 15 minut dopéct, aby vznikla křupavá kůrka.

Poznámka

Chléb můžeme naplnit podle vlastní chuti, do náplně lze použít různé druhy salámů a šunek, různé druhy sýrů včetně plísňových i jinou zeleninu, např. papriky nakrájené na proužky. Stejně tak místo bazalky můžeme použít jakékoliv bylinky, které máme rádi nebo je máme k dispozici. Pokrm se hodí jako večeře i jako pohoštění k vínu pro návštěvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept