Větrník na plech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Větrník na plech
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61826 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 ks | Vejce slepičí |
750 ml | Voda pitná |
Náplň | |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
250 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko plnotučné |
2 ks | Pudinkový prášek karamelový |
Poleva | |
250 g | Cukr krupice |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 242,7mg |
Draslík | 52,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 434,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pudinkový prášek karamelový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Větrník na plech postup přípravy receptu:
1 | Příprava těsta: Vodu s máslem rozehřejeme, přidáme mouku a za stálého míchání zvolna vaříme, až se těsto přestane lepit na vařečku a na stěny nádoby. Odstavíme z plotny a do vychladlé hmoty zašleháme postupně vejce. |
2 | Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na 2 pláty, které upečeme v troubě vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 40 minut dokřupava - pláty potom změknou. |
3 | Příprava náplně: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo a podle chuti cukr. |
4 | Náplň rozetřeme na upečený plát a přiklopíme druhým plátem těsta. |
5 | Příprava polevy: Cukr necháme zkaramelizovat a přilijeme smetanu - ne studenou! Poleva vzkypí a ihned ji nalijeme na vrchní plát. |
Poznámka
Pudinkovou náplň můžeme ještě potřít smetanoou vyšlehanou se ztužovačem a cukrem.