Fialový salát Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fialový salát Ládi Hrušky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61843 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 g | Cukr krystal |
5 ml | Hořčice plnotučná |
225 ml | Majonéza |
5 ml | Ocet kvasný lihový |
1 g | Pepř černý mletý |
2 g | Sůl |
500 g | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 375,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 41,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krystal, Majonéza, Sůl, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fialový salát Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme sterilované červené zelí s jemně nasekanou cibulkou. |
2 | Přidáme majolku, ocet, hořčici, špetku cukru a podle chuti osolíme a opepříme. Všechny suroviny dobře promícháme. |
Poznámka
Majonézu můžeme nahradit odtučněnou variantou nebo ještě zdravějším bílým jogurtem. Pokud chceme mít salát pikantní, přidáme strouhaný čerstvý křen podle chuti.