Polévka (vhodná pro krevní skupinu B) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka (vhodná pro krevní skupinu B)
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61924 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 345,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka (vhodná pro krevní skupinu B) postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu a kysané zelí vložíme do hrnce s vroucí vodou a přidáme koření. Vaříme asi 25 minut. |
2 | Měkkou zeleninu vyjmeme a můžeme ji nakrájet do polévky. (Polévku můžeme podávat jen jako vývar bez nakrájené zeleniny.) |
Poznámka
Polévka je vhodná zejména pro lidi s cukrovkou, kteří mají krevní skupinu B.