Americko-české brambory Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Americko-české brambory Ládi Hrušky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61994 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
20 g | Koření Americké brambory |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 620,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 18,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Americké brambory mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Americko-české brambory Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Neoloupané brambory dobře omyjeme a podélně nakrájíme na čtvrtiny. Brambory vložíme do misky, posypeme kořením a rukama promícháme, aby se brambory v koření obalily rovnoměrně ze všech stran. Každý kousek brambory obalíme po kratší straně dokola plátkem slaniny, který upevníme párátkem. |
2 | Brambory obalené slaninou poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. |