Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62010

Ingredience

Dušená rýže
1 ks Cibule
130 g Karotka
15 g Máslo čerstvé
100 g Rýže loupaná
300 ml Voda pitná
Restovaná rajčata
15 g Máslo čerstvé
2 ks Rajčata
50 g Sýr Čedar

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 956kJ
8% Sacharidy 28 g
14% Tuky 11 g
5% Sodík 108 mg
10% Bílkoviny 6 g

Dětské rizoto postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Karotku oloupeme, omyjeme a nastrouháme na velkém struhadle. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadlelkém struhadle. Rýži si dobře promyjeme, pak ji necháme v sítu okapat. Omytá rajčata ponoříme na 30 sekund do horké vody, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Dužinu rozkrájíme na malé kostičky.

2

V rendlíku rozpustíme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme okapanou rýží a mícháme ji asi 1 minutu, přidáme karotku, vše znovu promícháme a zalijeme horkou vodou. Přivedeme ji k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou rýži s mrkví dusíme pomalu 15-20 minut doměkka. Rýže by měla být uvařená téměř na kaši. Pokud by v rýži zbyla voda, rýži scedíme.

3

Před dovařením rýže v pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme k němu rajčata, která krátce, asi 2-3 minuty restujeme, přisypeme sýr, promícháme a jakmile se začne tavit, směs přimícháme k hotové rýži.

4

Porci rizota dáme na do dětské misky a podáváme ho teplé. Ostatní porce necháme vychladit a pak je zamrazíme.

Poznámka

Rizoto je určeno dětem ve věkuod 9-12 měsíce. Místo restovaných rajčat můžeme do rizota zamíchat povařený mražený zelený hrášek, který vaříme asi 5 minut - přidáme ho do rýže před koncem dušení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept