Kuřecí maso na mrkvi se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso na mrkvi se sýrovou omáčkou
Kuřecí maso na mrkvi se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62021 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule lahůdková |
200 g | Karotka |
60 g | Kuřecí maso vařené |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 polévková lžíce | Olej Heliol jedlý |
25 g | Sýr Čedar |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 224,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Karotka, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej Heliol jedlý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso na mrkvi se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vařené kuřecí maso (nejlépe z prsou) pokrájíme na malé kousky. Očištěnou cibulku nakrájíme nadrobno. Karotku oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Tvrdý sýr si jemně nastrouháme do misky a odložíme ho stranou. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní kousky uvařeného masa a nastrouhanou karotku. Směs promícháme a restujeme asi 1-2 minuty. Poté ji poprášíme hladkou moukou a restujeme další 1 minutu. Přilijeme kuřecí neslaný vývar a za stálého míchání ještě mléko. Kuře s mrkví pomalu mícháme a vaříme 6-7 minut. Pak pánev odstavíme z plotny, zamícháme sýr a když se rozpustí tyčovým mixérem vše rozmixujeme na konzistenci, jakou potřebujeme pro své dítě. |
Poznámka
Porce pyré rozdělíme na 3 díly. Čerstvou porci podáváme teplou, zbylé 2 porce si odložíme do malých kelímků, po vychlazení je zamrazíme. Jídlo je určené dětem ve věku od 9-12 měsíce.