Grilovaný ovocný špíz s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný ovocný špíz s medem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62034 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Banány |
2 ks | Hrušky |
1 ks | Jablka |
8 ks | Jahody zahradní |
1 ks | Mango |
1,5 polévková lžíce | Med včelí |
1 ks | Papája zralá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 430,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 444,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Hrušky, Jablka, Jahody zahradní, Mango, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Papája zralá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný ovocný špíz s medem postup přípravy receptu:
1 | Gril předehřejeme na nejvyšší stupeň. Omyjeme, osušíme a případně oloupeme ovoce: větší zralý banán, sladkokyselé jablko, sladké hrušky, velké zahradní jahody, zralé mango a papáju. Z ovoce odstraníme pecky a jadérka a vše nakrájíme přibližně na 2cm kousky (kromě jahod). |
2 | Střídavě je napíchneme na špejle, položíme na grilovací mísu a pokapeme je medem. Grilujeme 2.5 minuty, pak je otočíme a grilujeme další 2.5 minuty. |
3 | Ovocné špízy servírujeme hned horké. |
Poznámka
Jestli na gril použijete dřevěné špejle, nechte je předem 3-4 minuty položené ve studené vodě, jinak by mohly shořet.