Červený dip k těstovinám se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený dip k těstovinám se šunkou
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 11 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62066 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Červený dip | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Rajčata sušená sterilovaná |
Vařené těstoviny | |
170 g | dušená šunka výběrová 85%masa |
3 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
4 polévková lžíce | Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g | Mozzarella |
2 špetka | Pepř zelený mletý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 špetka | Sůl bylinková |
300 g | Těstoviny Fusilli |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 654,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 707,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata sušená sterilovaná, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kukuřice cukrová nakládaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř zelený mletý, Sůl bylinková, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny dušená šunka výběrová 85%masa, Mozzarella nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Červený dip k těstovinám se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Na přípravu červeného dipu potřebujeme: sušená rajčata v oleji, omyté lístky bazalky, malý pokrájený stroužek česneku. Všechny ingredience i s olejem rozmixujeme. Podle chuti můžeme dosolit. |
2 | Do velkého hrnce nalijeme přibližně 3.5-4 litry vody, přimícháme sůl a přivedeme k varu, nasypeme zakroucené italské těstoviny fusilly a vaříme je podle návodu (10-11 minut). |
3 | Mezitím si pokrájíme kvalitní vařenou šunku na proužky asi 1-1.5cm široké. Konzervovanou cukrovou kukuřici s hráškem scedíme a necháme okapat. Odkapanou mozzarellu nakrájíme na nudličky. |
4 | Uvařené těstoviny scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, necháme je řádně okapat a dáme do mísy. |
5 | Těstoviny po chvilce promícháme s červeným dipem, šunkou, kukuřicí s hráškem, salát dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a nakonec přimícháme mozzarellu. |
6 | Takto připravený salát podáváme teplý nebo studený. |
Poznámka
Pokud by dip z rajčat byl velmi hustý, zředíme ho 1-2 lžícemi vody nebo 1 lžicí panenského olivového oleje. Salát v chladničce vydrží 2 dny.