Zdravý recept

Dýňovo-mrkvová polévka s rukolou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62076

Ingredience

200 g Brambory
1 ks Cibule
1,5 kg Dýně
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
80 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
140 g Rukola
1 kávová lžička Sůl
1,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 056kJ
11% Sacharidy 40 g
11% Tuky 8 g
58% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Dýňovo-mrkvová polévka s rukolou postup přípravy receptu:

1

Omytou dýni osušíme a rozkrojíme na poloviny. Z dýně pomocí lžíce vydlabeme semínka, dýni oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Očistíme mrkev, brambory a cibuli. Všechnu zeleninu pokrájíme na kostky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme cibuli, po 2 minutách přimícháme mrkev a restujeme ješě jednu minutu. Poté přilijeme horký vývar, vložíme do něj kostky dýně a brambor. Jakmile polévka přijde k varu, snížíme teplotu, přidáme sůl, pepř a vaříme pomalu 35 minut. Občas ji promícháme.

3

Lístky rukoly a jemné lístky mladého kopru omyjeme. Když je zelenina měkká, po krátkém vychladnutí ji dohladka rozmixujeme. Kopr pokrájíme nadrobno a zamícháme do polévky, kterou případně ještě dochutíme solí i pepřem.

4

Polévku na talířích ozdobíme lístkami rukoly a hned horkou ji podáváme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept