Lyonská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lyonská omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62112 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
120 g | Tvaroh měkký bez tuku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 118,4mg |
Vláknina | 73,8mg |
Vitamín A | 404,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lyonská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou šalotku a česnek nadrobno nakrájíme. |
2 | V míse rozšleháme tvaroh s vinným octem, mírně osolíme a opepříme. Přidáme šalotku, česnek a ještě šleháme, aby omáčka byla jednolitá. |