Recept

Protýkané hovězí maso

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (28%)
ID receptu: 62227

Ingredience

40 g Cibule
160 g Hovězí maso zadní
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Mrkev kořen
20 g Olej rostlinný
1 polévková lžíce Sůl
40 g Šunka dušená
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 087kJ
3% Sacharidy 11 g
19% Tuky 14 g
51% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Protýkané hovězí maso postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a protkneme mrkví nakrájenou na klínky a šunkou.

2

Na oleji zpěníme cibuli, vložíme maso a orestujeme.

3

Osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

4

Nasucho opražíme mouku rozmíchanou ve studené vodě.

5

Maso vyjmeme a šťávu zahustíme opraženou moukou, řádně provaříme a dochutíme solí.

6

Maso vrátíme zpět a znovu prohřejeme.

Poznámka

Maso podáváme s karlovarskými, nebo houskovými knedlíky, ale vhodná je i rýže nebo těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept