Zdravý recept

Rychlý steak z tuňáka s česnekovým dresingem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62239

Ingredience

1 kg Tuňák obecný
Na ozdobu
8 ks Rajčata Cherry
80 g Rukola
100 g Salát Rosso
Dresing s česnekem
1,5 polévková lžíce Citrónová šťáva
2 polévková lžíce Kapary sterilované
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
0,5 kávová lžička Sůl mořská
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 854kJ
1% Sacharidy 4 g
26% Tuky 19 g
35% Sodík 710 mg
107% Bílkoviny 60 g

Rychlý steak z tuňáka s česnekovým dresingem postup přípravy receptu:

1

Salátové listy a rukolu omyjeme a necháme okapat. Malá cherry rajčata překrojíme na poloviny. Salát s rukolou ozdobně poklademe na servírovací talíře, na ně položíme půlky cherry rajčátek.¨

2

Z omytého a osušeného citrónu vymačkáme šťávu. Očištěný větší stroužek česneku nakrájíme na velmi drobné kousky. Z omytých snítek petrželky a ze snítky čerstvého oregána otrháme lístky a bylinky posekáme nadrobno.

3

Do větší misky nalijeme kvalitní olivový olej, přidáme k němu sůl a metličkou ho našleháme doběla. Poté přidáme citrónovou šťávu, česnek, chilli, pokrájené bylinky a posekané kapary. Dresing znovu prošleháme.

4

4 steky z tuňáky (přibližně 2cm vysoké) potřeme česnekovým dresingem. V rozpálené pánvi na dobře rozehřátém oleji tuňákové steaky restujeme z každé strany 2 minuty. Hned hotové steaky položíme na talíře se salátovými listy, pokapeme je zbylým dresingem a servírujeme.

Poznámka

Každý steak z tuňáka by měl vážit 250g a měl by být 2cm vysoký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept