Zdravý recept

Svíčkové steaky s červeným pepřem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62289

Ingredience

Svíčkové steaky
500 g Hovězí svíčková
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Pepř červený celý
Omáčka
100 g Sýr Rokfór
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 464kJ
1% Sacharidy 2 g
21% Tuky 16 g
26% Sodík 524 mg
59% Bílkoviny 33 g

Svíčkové steaky s červeným pepřem postup přípravy receptu:

1

Čtyři steaky ze svíčkové (přibližně po 125g) vložíme do velké pánve s rozpáleným olejem a máslem. Plátky masa posypeme červeným pepřem a restujeme je z každé strany 3 minuty. Poté je z pánve dáme do vyhřáté mísy, zakryjeme je a uchováme v teple, než k nim připravíme omáčku.

2

Do výpeku z masa přilijeme 100ml bílého vína, vaříme ho 1 minutu a přimícháme rozdrobený plísňový sýr. Směs vaříme a mícháme 3 minuty, než se sýr rozpustí, získáme tak hladkou krémovou omáčku.

3

Teplé svíčkové steaky poklademe na talíře, přelijeme je pepřovou omáčkou a hned servírujeme.

Poznámka

K svíčkovým steakům podáváme salát podle vlastního výběru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept