Vařené jáhly s ořechy, švestkami a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené jáhly s ořechy, švestkami a medem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62294 |
Ingredience
100 g | Jáhly |
1 polévková lžíce | Med včelí |
100 g | Ořechy vlašské |
1 hrst | Švestky sušené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 817,4mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 39,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,4mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ořechy vlašské, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jáhly nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené jáhly s ořechy, švestkami a medem postup přípravy receptu:
1 | Jáhly spaříme vroucí vodou a potom povaříme 15 minut. |
2 | Měkké jáhly scedíme a propláchneme studenou vodou. Přidáme mleté vlašské ořechy, podle chuti med a nakrájené sušené švestky. |
Poznámka
Podáváme jako snídani. Jáhly jsou vhodné pro lidi trpící celiakií - neobsahují lepek.
Docela dobré, škoda, že studené, starší ořech je nutno předem namočit