Grilované nektarinky a broskve s karamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované nektarinky a broskve s karamelem
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 17 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62302 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Grilované ovoce | |
---|---|
2 ks | Broskve |
2 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 ks | Nektarinka |
1 ks | Vanilkový lusk |
Karamelovo-kakaová poleva | |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
0,5 polévková lžíce | Kakao - prášek |
0,5 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko odtučněné |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 307,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 459,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr třtinový, Nektarinka, Cukr třtinový, Kakao - prášek, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko odtučněné, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované nektarinky a broskve s karamelem postup přípravy receptu:
1 | Gril si předehřejeme na střední teplotu. Do misky nasypeme třtinový cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, semínka ostrým nožem seškrábneme do cukru, přidáme citrónovou šťávu a směs promícháme. |
2 | Nejdříve si připravíme broskve a nektarinky ke grilování: ovoce omyjeme, osušíme, rozpůlíme, odstraníme pecky a ovoce položíme do grilovací misky slupkou dolů. Rozkrojené broskve a nektarinky naplníme pomocí lžičky cukrovou směsí. |
3 | Potom připravíme karamelovo-kakaovou polevu: v misce rozmícháme 1/2 lžíce kakaového prášku s 1/2 lžicí Maizeny (kukuřičný škrob), přidáme 50ml mléka a vše rozmícháme na hladkou kaši. V rendlíku ohřejeme 100ml mléka, přidáme do něj 2.5 lžíce másla, 2 lžíce třtinového cukru, 1/2 lžičky soli a 1 lžíci javorového sirupu. Směs stále při mírné teplotě mícháme, až se rozpustí cukr a máslo, přimícháme kakaovou kaši a směs za stálého míchání přivedeme k varu a necháme 30 minut probublávat. Karamelovo-kakaovou polevu nalijeme do misky. |
4 | Broskve a nektarinky položíme na gril. Grilujeme je pouze několik minut, dáváme pozor, kdy začnou okraje hnědnout a cukr zkaramelizuje. |
5 | Pak ugrilované broskve s nektarinkami poklademe na servírovací talíř, polijeme je sirupem z grilovací misky a servírujeme je společně s miskou polevy. |