Košíčky s pistáciemi plněné créme fraiche a malinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Košíčky s pistáciemi plněné créme fraiche a malinami
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62307 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Citrony |
100 ml | Créme fraiche |
10 g | Cukr krupice |
4 plátek | Listové těsto |
25 g | Máslo čerstvé |
15 g | Pistácie |
Na pomoučení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na ozdobu | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
4 polévková lžíce | Maliny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 7,8mg |
Draslík | 94,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 79,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Cukr krupice, Pistácie, Bazalka, Maliny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Košíčky s pistáciemi plněné créme fraiche a malinami postup přípravy receptu:
1 | 15g nesolených pistácii dáme do mikroténového sáčku, válečkem je rozdrtíme nadrobno a odložíme je do misky. Z omytého a osušeného chemicky neošetřeného citrónu si nastrouháme do misky kůru. Snítky čerstvé bazalky omyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a malé lístky z jedné snítky otrháme (1 lžíce), druhou snítku s lístky si odložíme na ozdobu. V malém rendlíku rozehřejeme máslo. Čerstvé zahradní maliny omyjeme, osušíme a odložíme. |
2 | Do misky dáme créme fraiche, přidáme k němu 2/3 pistáciových oříšků, 1/3 citrónové kůry a několik bazalkových lístků a 10g velmi jemného krupicového cukru (1.5 lžíce). Zlehka krém promícháme a odložíme stranou. |
3 | Na košíčky budeme potřebovat 4 plátky listového těsta přibližně o rozměru 30x30cm. Na trochu pomoučený vál položíme jeden plát těsta. Potřeme ho rozpuštěným máslem, posypeme ho 1/3 zbývajících ingrediencí: cukru, pistácií a citrónové kůry. Navrch položíme druhý plát, potřeme ho máslem a posypeme 2/3 zbývajících ingrediencí. Toto opakujeme ještě jednou a vrstvy uzavřeme posledním 4 plátem těsta. Poté pláty těsta rozdělíme na čtvrtiny. Vzniknou 4 čtverce těsta, každý čtverec vložíme do formičky ve tvaru košíčku (tak velké jako na větší muffiny) a zlehka těsto přitlačíme. Takto si připravíme celkem 4 košíčky. Formičky s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme je dozlatova 10-12 minut. |
4 | Po vychladnutí košíčky opatrně vyjmeme z formiček, poklademe je na servírovací talířky. Každý košíček naplníme ochuceným créme fraiche, povrch ozdobíme malinami, lístky z druhé snítky bazalky a podáváme. |