Houby na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houby na smetaně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 624 |
Ingredience
30 g | Cibule |
800 g | Houby čerstvé |
1 ks | Kmín celý |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houby na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Oprané a očištěné houby nakrájíme na plátky. |
2 | Necháme rozpustit máslo, do kterého přidáme jemně nakrájenou cibuli, trošku ji zpěníme, nasypeme nakrájené houby, pokmínujeme, osolíme. Za občasného míchání podusíme asi 15 minut dokud se nevysmahne přebytečná šťáva. |
3 | Houby zalijeme vařící smetanou a znovu dusíme asi 5 minut na mírném ohni. |
4 | Před podáváním vmícháme nasekanou naťovou petržel. |