Recept

Špagetovo-masový dezert

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62407

Ingredience

200 g Kečup ostrý
100 g Sýr Eidam cihla 30%
Vařené špagety
2 polévková lžíce Sůl
5 l Voda pitná
500 g Špagety, Makarony
Masová směs
1 ks Cibule
2 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
60 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek
Na pečení masa
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
Na vytření formy
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Strouhanka
Rozšlehaná vejce
2 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
60 g Sýr Eidam cihla 30%
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,180 kcal
Kilojoule 4 938kJ
31% Sacharidy 113 g
72% Tuky 54 g
81% Sodík 2 g
105% Bílkoviny 59 g

Špagetovo-masový dezert postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4-5 litrů vody se 2 lžícemi soli. Do vroucí vody vložíme špagety, rozmícháme je a vaříme podle návodu doměkka. Poté je scedíme. Očičtěnou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno.

2

V míse důkladně promícháme mleté vepřové maso s vejcem, solí, čerstvě pomletým pepřem, majoránkou, vodou a dochutíme česnekem. V pánvi rozehřejeme olej a za stálého promíchávání ochucené mleté maso opečeme.

3

Troubu si předehřejeme na 190°C. Dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme strouhanku. Špagety rozdělíme na 3 díly, maso na 2 díly. Na dno dortové formy dáme 1/3 špaget, pokryjeme je 1/2 mletého masa, které pokapeme ostrým kečupem a posypeme 50g sýra. Na maso rozprostřeme 2/3 špaget, na ně dáme 2/2 mletého masa, znovu pakapeme kečupem, posypeme 50g sýru. Povrch masa pokryjeme zbývajícími špagetami.

4

V misce rozšleháme vejce se smetanou, 60g nastrouhaného sýru, solí, pepřem a povrch špaget polejeme rozšlehanými vejci. Formu se špagetami vložíme do středu trouby a pečeme je přibližně 25-30 minut do zlatova.

5

Upečený koláč necháme asi 10 minut vychladnout, poté formu otevřeme, odložíme a špagetový koláč nakrájíme na porce a hned servírujeme.

Poznámka

Ke koláči podáváme salát z čerstvých rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept