Oblíbený kuřecí steak s broskví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oblíbený kuřecí steak s broskví
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62412 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Šunka parmská |
4 plátek | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Broskve půlené v nálevu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85,8mg |
---|---|
Cholesterol | 96,9mg |
Draslík | 555,1mg |
Vláknina | 105,5mg |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Šunka parmská, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Broskve půlené v nálevu nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Oblíbený kuřecí steak s broskví postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a vložíme je mezi potravinářskou fólií. Kuřecí prsa zlehka rozklepeme na plátky. Maso osolíme, ochutím čerstvě pomletým pepřem. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, na něm kuřecí steaky orestujeme z každé strany dozlatova. Každou stranu restujeme 1-2 minuty. |
3 | Teplotu pod pánví s výpekem snížíme téměř na minimum. Steaky vrátíme do pánve, na každý steak položíme plátek kvalitní šunky, půlku kompotované broskve a vše překryjeme plátkem dobrého sýru. Pánev přikryjeme poklicí. Maso se pod pokličkou dusí a když se sýr roztaví, hned porce obložených steaků položíme na talíře a servírujeme. |
Poznámka
Příloha: podle chuti hranolky, bramborové smažené kuličky, vařené brambory, rýže a pod.