Vepřové plecko na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plecko na smetaně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 62422 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
100 g | Cibule |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 ks | Paprika červená |
4 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,5 ks | Paprika žlutá |
0,3 kávová lžička | Pepř růžový mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Smetana kysaná |
150 ml | Smetana na šlehání |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřové maso libové |
500 ml | vývar z vepřového masa |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 142,0mg |
Draslík | 130,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř růžový mletý, Petržel - nať, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana kysaná, Smetana na šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plecko na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Omyté a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Petrželovou nať nasekáme na drobno. |
2 | Cibuli na 1,5 lžíci oleje smažíme v kastrolu pomalu do sklovata. Poté přidáme maso s kořením a solí a restujeme. Na závěr přidáme mletou papriku, pár vteřin zasmažíme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. |
3 | Měkké maso vyjmeme a odložíme do mísy. V hrnečku rozšleháme mouku se sladkou smetanou, vlijeme do kastrolu k vývaru, pečlivě rozšleháme a necháme alespoň čtvrt hodiny provařit. Poté omáčku propasírujeme do čistého kastrolu, přidáme maso a krátce povaříme. |
4 | Pokrájené papriky orestujeme na 0,5 lžíci oleje. |
5 | Maso podáváme ozdobené proužky osmažených paprik a zdobíme trochou kysané smetany a posekanou petrželovou natí. |